TaylorMade heren driver Stealth ascent red60 Linkshandig

Taylormade introduceert dit jaar het geheel nieuwe 60X Carbon Twist Face. 44% lichter dan titanium, terwijl de kop 11% groter is dan de Sim 2 Max driver en bijna 20% groter dan de Sim 2 driver. Zestig lagen koolstofvezels zijn... Lees verder

Wissen

TaylorMade heren driver Stealth HD ascent red 60 Linkshandig

Door het constant door ontwikkelen van techniek en het doorlopend brengen van nieuwe golfinnovaties heeft TaylorMade zich een mark leidende positie verworven in de golfmarkt als het gaat om drivers, fairway woods en hybride clubs. Knap gedaan want er is nogal wat concurrentie in deze branche.
Dit jaar is het de TaylorMade Stealth driver die met een volledig carbon clubface (slagvlak) de show steelt. Daarmee is de club volgens de Internationale Regels geen Metal Wood maar een Carbon-Wood. Het all-carbon clubface zorgt ervoor dat, samen met de succesvolle techniek uit de Sim2 collectie van vorig jaar, er een nog betere gewichtsverdeling is. Hierdoor genereert de club nóg meer power en vergevingsgezindheid.

VersiesGolfDriverNL-TaylorMade-Stealth-Driver

De Stealth driver van TaylorMade is verkrijgbaar in deze ‘normale’ versie, de ‘HD (= High Draw) uitvoering maar ook in de ‘Plus’ uitvoering. De verschillen tussen deze versies zijn redelijk duidelijk zichtbaar. Zo heeft de Stealth Plus driver niet alleen loft instelbaarheid maar is hij ook in balans instelbaar. Het verschuifbare gewicht op de zool laat dit zien. Deze Stealth en de Stealth HD zijn alleen in loft instelbaar waarbij de Stealth HD een Draw setting heeft. Daarmee wordt het gemakkelijker gemaakt om een draw (balvlucht over rechts) te slaan óf juist een slice te voorkomen. Deze draw-balans maakt de Stealth HD daardoor het meest interessant voor de wat minder ervaren golfers. Dié golfer die op zoek is naar een zo breed mogelijke instelbaarheid om de balvlucht van zijn drives te kunnen aanpassen, kan dan ook beter kiezen voor de Stealth Plus driver. Door de andere gewichtsindeling is van dat model de vlucht wat lager en dus wat verder.

De techniek: eindelijk een goed functionerende ‘All-Carbon Driver’

Deze TaylorMade Stealth heeft een slagvlak / clubface dat is opgebouwd uit 60 lagen Carbon en niet meer van het gebruikelijke Titanium of Aluminium. De reden dat TaylorMade dit zo heeft ontwikkeld is dat Carbon veel lichter is en minimaal net zo sterk. Het gewicht dat daarmee wordt bespaard, kan nu achterin de driver worden gebruikt waarbij de verbeterde gewichtsverdeling zowel de clubsnelheid, de explosiviteit als de vergevingsgezindheid op een hoger niveau brengt. Dat is goed nieuws want dit maakt de club erg aantrekkelijk voor zowel de startende als de gevorderde golfer. Al eerder experimenteerden golffabrikanten met een van Carbon gemaakt slagvlak maar nooit met succes. Blijkbaar heeft TaylorMade de stand van techniek inmiddels op dusdanig niveau gebracht dat toepassing van Carbon in de Stealth drivers geen beperkingen meer kent. Erg knap gedaan.
Uiteraard verdwijnt de top-technieken uit de vorige modeljaren niet zomaar in het afvoerputje. Innovaties als de Speedpocket, het Twist Face principe en de Inertia Generator zijn al dan niet in aangepaste uitvoering óók in de Stealth verwerkt om prestaties maximaal te maken. Al met al is de TaylorMade Stealth 2022 driver een bijzonder innovatief stuk golfmateriaal die de grens van driver-eigenschappen verder op duwt.

Klik hier voor het geluid

merk

kleur
Artikelnummer: 14055