Ecco Golfschoenen Maatwijzer

ECCO-schoenen hebben een uniek soort pasvorm – we noemen dit de ‘Freedom Fit’. Het verwijst naar het feit dat onze schoenen voldoende bewegingsruimte laten voor de tenen tijdens het wandelen.

– Om de voeten van hiel tot teen te meten, hebt u alleen een stuk papier, een pen en een liniaal nodig.
– Leg het papier op de grond tegen een muur. Plaats de voet op het stuk papier met de hiel tegen de muur.
– Markeer het langste deel van de voet op het papier. Herhaal dit voor beide voeten, want het komt regelmatig voor dat ze een verschillende lengte hebben.
– Meet de afstand en vergelijk deze met de maattabel hierboven. Meet het langste deel van de voet bij het kiezen van het formaat dat u wilt bestellen.

Onze maattabel bevat al extra ruimte waarmee de tenen kunnen wiebelen tijdens het lopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als uw schoenen niet passen

  • Als uw schoenen niet passen, ga dan eerst na of de lengte van de schoen correct is of niet. Nadat u dit gecontroleerd hebt, doet u het volgende: Als de hiel afschuift hoewel de veters goed vastgebonden zijn, legt u een tweede (normale) inlegzool onder de aanwezige inlegzool van de schoen. Hierdoor komt de voet omhoog tot in de instap van het ontwerp waar de voet terecht moet komen.
  • Een andere optie is om het volume in de schoen te verhogen door middel van een dunnere inlegzool. Vervang een inlegzool van 5 mm door een inlegzool van 3 mm om het volume in de schoen te verhogen met ongeveer een halve schoenmaat.
  • De bal van de voet moet in het breedste deel van de schoen passen. Als de schoen niet past of niet goed zit, moet u mogelijk een grotere of kleinere maat nemen.
  • Als de schoen erg strak zit aan de voorzijde, neem dan een maat groter. Dankzij de unieke ECCO-pasvorm biedt een grotere schoen extra ruimte zonder dat de hiel gaat glijden.

Zorg ervoor dat u uw schoenen aan elkaar rijgt volgens uw type voet. Veel schoenen komen ‘bar-gestrikt’ aangegeven door de horizontale veter stijl. Dit is misschien niet ideaal voor een brede voet, dus probeer de schoen op de standaard kruisende manier opnieuw te rijgen. Het is altijd een goed idee om de veters volledig te verwijderen bij het plaatsen van een nieuwe schoen. Strik de schoen wanneer u uw schoen aan hebt.

Ik heb al ECCO-schoenen, hoe kan ik controleren of ze echt passen?

Voer een aantal eenvoudige controles uit om na te gaan of u de correcte pasvorm hebt. Denk ook aan welke sokken u in de schoenen zult aantrekken. Dit kan de pasvorm en het algemene comfort wijzigen. Zodra u de schoenen aan beide voeten hebt aangetrokken en u rechtop staat, controleert u het volgende:

  • Lengte van de schoen. Het eerste wat u moet inspecteren is de algemene schoenlengte. De aanbevolen ruimte aan de tenen is ongeveer 1 cm tussen de langste teen en de tip van de schoen (ongeveer de lengte van een vingernagel). De tenen mogen niet tegen elkaar worden gedrukt.
  • Hoe strak de schoen zit aan de bal van de voet en het instapgedeelte. Knijp in een stukje van het bovenste materiaal. De bovenste laag mag bij de meeste stijlen niet volledig strak zitten.
  • Pasvorm aan de hiel. De hiel van een ECCO-schoen is ontworpen om mooi aan te sluiten. Dit mag niet verward worden met een strakke aansluiting. Het is normaal dat onze schoenen voldoende ruimte bieden om uw tenen te bewegen. Dat komt dankzij de grote neus van de schoen (tijdens normaal gebruik). De voet mag tijdens het wandelen niet verschuiven.
  • Wandel tot slot op een harde vloer of stevig oppervlak. Hierdoor ervaart u de ECCO-pasvorm en de comfortkenmerken in onze schoenen. U moet vlot en zonder moeite kunnen stappen zonder dat u wankelt of uit evenwicht raakt.

Een perfecte pasvorm kan niet in elk scenario worden bereikt. Er zijn miljoenen soorten vormen, breedtes en afmetingen van voeten. Bovendien hebben voeten de neiging om op te zwellen tijdens de dag en van vorm te veranderen in de loop der jaren. Een schoen die u vijf jaar gelden kocht, voelt vandaag misschien niet meer hetzelfde aan. Het is altijd een goed idee om regelmatig uw voeten te meten.